Cookies

Denna webbplats använder cookies för att se till att vi ger bra användarupplevelse. Om du fortsätter besöker denna webbplats godkänner. Mer information

Okej

Hur man spelar Spindelharpan

Spindelharpan är det mest populära kortspelet bland datorspelare. Det här spelet har olika svårighetsgrader, från mycket lätt till mycket svårt, beroende på hur många kombinationer som används.

Målsättningar

Sortera alla pinnar med så få steg som möjligt. Ju färre drag du gör, desto fler poäng får du.

Standarder

Spindelharpan spelas med två kortlekar. Beroende på svårighetsgrad består kortleken av en, två eller fyra olika färger.

Korten är placerade på brädet i tio kolumner. Det nedersta kortet i varje kolumn, det som ligger ovanpå resten, är det enda som är täckt. De kort som inte är placerade i någon kolumn placeras i det nedre högra hörnet.

Hur man spelar

För att vinna måste du ta bort alla kort från bordet genom att använda kolumner och ordna dem i fallande ordning, från kung till ess. I nivåer med två och fyra färger måste spelkorten vara i samma färg, även om du vill flytta dem.

När du lyckas skapa en snygg kolumn med kort i samma färg och i fallande ordning försvinner de från spelplanen.

När du inte kan göra några fler drag med korten på bordet klickar du på den nedersta högen och spelet delar ut en ny kortrad.

Flytta inte bara ett kort åt gången. Om alla kortkolumner har samma färg och nummerordning kan du välja dem genom att peka med musen på toppen av ett av korten och flytta det till en annan position.

Resultat

Till en början har du 500 poäng. Från och med nu kommer spelet att subtrahera varje drag du gör. Du får sedan 100 poäng för varje klubba som du tar bort från spelplanen.

Tips och råd

Lösgör platsen när du kan genom att plocka upp kort i samma färg.

Släpp korten och lägg fler spelkort. Ju fler kort i spelet, desto fler drag kan du göra och desto mindre chans att blockera kolumner.

När du spelar med 2 eller 4 färger ska du undvika att lägga låga kort på kort av en annan färg.

Se till att du inte gör några fler drag förrän du drar nya kort från den nedersta kortleken.